Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Simon Curt Gustav Pramsten i Engelbrekts församling, Stockholm. Studier i Film- och konstvetenskap vid Stockholms universitet samt DI:s filmfotolinje 1999-2001 och studier vid Stockholms filmskola. -Simon Pramsten var utbildad vid Stockholms Filmskola och på DI:s fotolinje. Han gjorde kort- och dokumentärfilmer 1998-2009 och var A-fotograf på Babak Najafis mångfaldigt festivalbelönade Sebbe, 2010, som även fick det årets Guldbagge som bästa film. Samma år...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Simon Curt Gustav Pramsten i Engelbrekts församling, Stockholm. Studier i Film- och konstvetenskap vid Stockholms universitet samt DI:s filmfotolinje 1999-2001 och studier vid Stockholms filmskola. 

-

Simon Pramsten var utbildad vid Stockholms Filmskola och på DI:s fotolinje. Han gjorde kort- och dokumentärfilmer 1998-2009 och var A-fotograf på Babak Najafis mångfaldigt festivalbelönade Sebbe, 2010, som även fick det årets Guldbagge som bästa film. Samma år fotograferade han också Lisa Langseths Till det som är vackert, liksom hennes andra film, Hotell, 2013.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

Regi
Manus
Producent
Foto
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Animation
Roll
Assistent till inspelningsledare
Kameraoperatör
Stillbildsfoto
Foto, andrateam

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?