Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Manus
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Marie Charlotte Robertsson i Sunne, Värmland. Teaterhögskolan i Göteborg 2000-2004. -Marie Robertson växte upp i Stockholmsförorten Bredäng och fick tidigt en barnroll i Marianne Ahrnes TV-serie Maskrosbarn (1989). På gymnasiet läste hon drama som tillvalsämne med mål att bli skådespelare och gick sedan ett år vid Calle Flygares teaterskola. Samtidigt fick hon anställning som programledare på Z-TV:s liveprogram Västmannagatan 44 och efter detta en större roll i Rederiet (1998-2002). 2000 kom hon in vid...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Marie Charlotte Robertsson i Sunne, Värmland. Teaterhögskolan i Göteborg 2000-2004.

-

Marie Robertson växte upp i Stockholmsförorten Bredäng och fick tidigt en barnroll i Marianne Ahrnes TV-serie Maskrosbarn (1989). På gymnasiet läste hon drama som tillvalsämne med mål att bli skådespelare och gick sedan ett år vid Calle Flygares teaterskola. Samtidigt fick hon anställning som programledare på Z-TV:s liveprogram Västmannagatan 44 och efter detta en större roll i Rederiet (1998-2002). 2000 kom hon in vid Teaterhögskolan vid Göteborgs universitet.

För sin medverkan i Rallybrudar (Lena Koppel, 2008) blev Robertson Guldbaggenominerad för bästa kvinnliga biroll.

P O Qvist (2004), redigerad 2012-01-12

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2009 Bästa kvinnliga biroll Rallybrudar

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?