Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Manus
Regi
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare. Född Jens Artur Jonsson i Ålidhem, Umeå.-                                                       Jens Jonsson växte upp i Obbola och studerade efter en flytt till Stockholm grafisk design på Konstfack. Han fortsatte med regilinjen på Dramatiska institutet 1994-1998....

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare. Född Jens Artur Jonsson i Ålidhem, Umeå.

-                                                      

Jens Jonsson växte upp i Obbola och studerade efter en flytt till Stockholm grafisk design på Konstfack. Han fortsatte med regilinjen på Dramatiska institutet 1994-1998. Filmdebuten kom med Avrättningen (1999) som under de närmaste åren följdes upp med ytterligare kortfilmer. Många av dem har prisats på internationella festivaler. Bror min (2002) gav Jonsson Silverbjörnen i Berlin.

Han har även skrivit manus till Mani Maserrat-Agahs Ciao Bella (2007) och Jörgen Bergmarks Det enda rationella (2009). 2009 regisserade han TV-serien God Morgon alla barn. Jonsson långfilmsdebuterade med Ping-pongkingen (2008) som erhöll flera internationella utmärkelser.

Utmärkelser

Kurt Linders minnesfondsstipendium Stockholm 2007 Motiveringen lyder: ”Jens Jonsson tilldelas Kurt Linders stipendium för berättelser om de lilla, och ibland småsinta människan, och för att han alltid vågar fördjupa och problematisera till det ytters
Festivalpris Reims 2007 God Morgon alla barn (Bästa regi)
München 2002 K-G i nöd och lust (unga talangpriset, Tyskland)

Insatser

Regi
Manus
Producent
Storyline
Samproducent
Grafisk design
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?