Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (2 st)

Roll
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 2000). Född Bill Istvan Günther Skarsgård. Son till skådespelaren Stellan Skarsgård. Bror till skådespelarna Gustaf och Alexander Skarsgård.-                                Bill Skarsgård tog studenten från Södra Latin i Stockholm 2009 och har gått i sin fars fotspår vad gäller yrkesval. Skådespelarkarriären inleddes som tioåring med en mindre roll i Järngänget...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 2000). Född Bill Istvan Günther Skarsgård. Son till skådespelaren Stellan Skarsgård. Bror till skådespelarna Gustaf och Alexander Skarsgård.

-                               

Bill Skarsgård tog studenten från Södra Latin i Stockholm 2009 och har gått i sin fars fotspår vad gäller yrkesval. Skådespelarkarriären inleddes som tioåring med en mindre roll i Järngänget (Jon Lindström, 2000) och har fortsatt utan någon utbildning inom teater eller film. Genombrottet kom 2010 med I rymden finns inga känslor (Andreas Öhman) vilket även resulterade i en Guldbaggenominering för bästa manliga huvudroll samt publikpriset på Seattles filmfestival. Skarsgård har också framträdande roller i Himlen är oskyldigt blå (Hannes Holm, 2010), Kronjuvelerna (Ella Lemhagen, 2011) och Simon och ekarna (Lisa Ohlin, 2011).

2011 utsåg European Film Promotion Skarsgård till en av Europas tio Shooting Stars.                      

Erik Önnevall (2011)

Utmärkelser

Festivalpris Seattle 2011 I rymden finns inga känslor (Golden Space Needle Audience Awards, The Seattle International Film Festival , USA)
Guldbaggenominerad 2011 Bästa manliga huvudroll I rymden finns inga känslor

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?