Innehållsförteckning

Grundfakta

Foto
Regi
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk fotograf, regissör, manusförfattare, producent, m.m. Född Jesper Andreas Klevenås i Alingsås. Dramastudier vid Göteborgs Universitet samt Film- och Videolinjen på Kulturama.-Jesper Klevenås har endast signerat en långfilm som fotograf, men för den, Sånger från andra våningen, fick han en Guldbagge 2001. Till Roy Anderssons produktionsbolag kom han 1995 efter utbildning på bland annat Kulturama. Hos Roy Andersson och senare på eget bolag har han varit...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf, regissör, manusförfattare, producent, m.m. Född Jesper Andreas Klevenås i Alingsås. Dramastudier vid Göteborgs Universitet samt Film- och Videolinjen på Kulturama.

-

Jesper Klevenås har endast signerat en långfilm som fotograf, men för den, Sånger från andra våningen, fick han en Guldbagge 2001. Till Roy Anderssons produktionsbolag kom han 1995 efter utbildning på bland annat Kulturama. Hos Roy Andersson och senare på eget bolag har han varit involverad i en rad kortfilmer, även som manusförfattare och regissör.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

1 km film Stockholm 2001 (för filmen Anja)
Guldbagge Stockholm 2001 Bästa foto Sånger från andra våningen

Insatser

Regi
Manus
Producent
Foto
Scenograf
Klippning
FAD (First Assistant Director)
Rollsättare
B-foto
Elektriker
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?