Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Regi
Roll
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare. Född i Beirut, Libanon. Bror till skådespelaren Fares Fares.-Josef Fares kom till Sverige som tioåring och växte upp i Örebro. I tonåren började han göra egna filmer som han skickade runt till olika festivaler. 1998 blev han antagen till regilinjen vid Dramatiska institutet i Stockholm. Det stora genombrottet kom med Jalla! Jalla! (2000) vilket även inledde ett samarbete med produktionsbolaget Memfis Film. För Zozo (2005) blev Fares Guldbaggenominerad för bästa regi och bästa manuskript. Filmen gav honom även...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare. Född i Beirut, Libanon. Bror till skådespelaren Fares Fares.

-

Josef Fares kom till Sverige som tioåring och växte upp i Örebro. I tonåren började han göra egna filmer som han skickade runt till olika festivaler. 1998 blev han antagen till regilinjen vid Dramatiska institutet i Stockholm. Det stora genombrottet kom med Jalla! Jalla! (2000) vilket även inledde ett samarbete med produktionsbolaget Memfis Film. För Zozo (2005) blev Fares Guldbaggenominerad för bästa regi och bästa manuskript. Filmen gav honom även Nordiska rådets filmpris.

Utmärkelser

Festivalpris Doha 2010 Farsan (Bästa arabiska filmskapare / Best Arabian Director, Doha Tribeca Film Festival, Qatar)
Guldbaggenominerad Stockholm 2008 Bästa regi Leo
Göteborg 2006 Bästa manuskript Zozo
Festivalpris Stockholm 2006 Drömfångaren. Ett engångspris om 25 000 kr utdelat vid invigningen av Drömfabriken av Åse Kleveland, som på detta sätt fördelar sitt Bergmanpris (2005) till den kommande svenska regissörsgenerationen.
Fajr 2006 Zozo (Crystal Simorgh Prize för bästa manus/best script, Fajr International Film Festival, Iran)
Guldbaggenominerad Göteborg 2006 Bästa regi Zozo
Pris Stockholm 2001 Jalla! Jalla! (TV4:s /N.P. Sundgrens/ pris Guldsolen)

Insatser

Regi
Manus
Klippning
Roll
Regiassistent
Röstregi
Manusbearbetning
Produktionsassistent
Tack till

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?