Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Kompositör, dirigent, arrangör. Efter violin- och teoristudier vid Chapman College i Los Angeles och Musikhögskolan i Ingesund, fortsatte Hans Ek sina studier i dirigering vid Musikhögskolan i Stockholm för Kjell Ingebretsen. Där studerade han också komposition. Som dirigent är Hans Ek en återkommande gäst hos de flesta av landets orkestrar. Han har även varit engagerad vid Folkoperan, Värmlandsoperan, Malmöoperan, Norrlandsoperan och Piteå Kammaropera. Ett speciellt intresse för nutida musik har resulterat i att Hans Ek har framfört svenska verk i Kanada och i...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Kompositör, dirigent, arrangör. Efter violin- och teoristudier vid Chapman College i Los Angeles och Musikhögskolan i Ingesund, fortsatte Hans Ek sina studier i dirigering vid Musikhögskolan i Stockholm för Kjell Ingebretsen. Där studerade han också komposition.

Som dirigent är Hans Ek en återkommande gäst hos de flesta av landets orkestrar. Han har även varit engagerad vid Folkoperan, Värmlandsoperan, Malmöoperan, Norrlandsoperan och Piteå Kammaropera. Ett speciellt intresse för nutida musik har resulterat i att Hans Ek har framfört svenska verk i Kanada och i England samt arbetat med KammarensembleN och Gageego. Med sin egen kammarorkester naú har han uruppfört ett 40-tal verk av svenska tonsättare. Hans tonsättningar omfattar verk inom de flesta genrer och han skriver också gärna direkt för artister som t.ex. jazzmusikerna Magnus Lindgren och Anders Widmark och folkmusikern Ale Möller.

Insatser

Musik
Roll
Musikarrangör
Dirigent
Orkestrering
Övrig medarbetare
Arrangör

Musikstycken

Grupper

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?