Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (3 st)

Roll
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk-dansk skådespelare och artist. Född i Köpenhamn. Dotter till skådespelaren och regissören Pernilla August och regissören Bille August.-Alba August växte upp i Stockholm. Redan som barn gjorde hon sitt skådespelardebut i en mindre roll i En sång för Martin (Bille August, 2001). Studier vid teaterlinjen vid Södra Latins gymnasium. Efter studenten utbildade hon sig till skådespelare vid Den danske scenekunstskole i Köpenhamn. August spelade hon huvudrollen i...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk-dansk skådespelare och artist. Född i Köpenhamn. Dotter till skådespelaren och regissören Pernilla August och regissören Bille August.

-

Alba August växte upp i Stockholm. Redan som barn gjorde hon sitt skådespelardebut i en mindre roll i En sång för Martin (Bille August, 2001). Studier vid teaterlinjen vid Södra Latins gymnasium. Efter studenten utbildade hon sig till skådespelare vid Den danske scenekunstskole i Köpenhamn. August spelade hon huvudrollen i Förtroligheten (William Olsson, 2013) och fick sin insats lovordad i recensioner. Hon medverkade även i IRL (Erik Leijonborg, 2013) och Dryads – Girls Don't Cry (Sten Hellevig, 2015). Det var i den Guldbaggenominerade rollen som Unga Astrid (Pernille Fischer Christensen, 2018) hon riktigt slog igenom. Hon utsågs i december 2017 till en av Europas tio Shooting Stars av European Film Promotions internationella jury. I Quick (Mikael Håfström, 2019) med rollen Jenny Küttim blev hon återigen nominerad till en Guldbagge, för bästa kvinnliga biroll. Utöver långfilm har August gjort nämnvärda insatser i bland annat tv-serierna Jordskott (2015–2017) och The Rain (2018–2020).

Elsa Forsman (2021)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2020 Bästa kvinnliga biroll Quick
Stockholm 2019 Bästa kvinnliga huvudroll Unga Astrid

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?