Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (2 st)

Roll
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk-amerikansk skådespelare. Född Charles Joel Nordström i Maria Magdalena församling, Stockholm. Bror till skådespelaren Melinda Kinnaman.-Joel Kinnaman är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö (2003-2007) och har även varit verksam vid Göteborgs stadsteater. En uppmärksammad teaterroll var som Raskolnikov i Backateaterns prisade uppsättning av "Brott och straff" (2007). Han filmdebuterade i Den osynlige (Joel Bergvall och Simon Sandquist, 2002) och fick något av ett genombrott med rollen som Frank Wagner i filmserien om polisen Johan Falk. För sin...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk-amerikansk skådespelare. Född Charles Joel Nordström i Maria Magdalena församling, Stockholm. Bror till skådespelaren Melinda Kinnaman.

-

Joel Kinnaman är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö (2003-2007) och har även varit verksam vid Göteborgs stadsteater. En uppmärksammad teaterroll var som Raskolnikov i Backateaterns prisade uppsättning av "Brott och straff" (2007). Han filmdebuterade i Den osynlige (Joel Bergvall och Simon Sandquist, 2002) och fick något av ett genombrott med rollen som Frank Wagner i filmserien om polisen Johan Falk. För sin insats i Snabba Cash (Daniél Espinosa, 2010) tilldelades han 2011 Guldbaggen för bästa manliga huvudroll. Kinnaman inledde en utländsk karriär med en framträdande roll i den amerikanska TV-serien The Killing (2011).

Erik Önnevall (2011)

Utmärkelser

Guldbagge 2011 Bästa manliga huvudroll Snabba cash
Guldbaggenominerad Stockholm 2010 Bästa manliga biroll Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?