Innehållsförteckning

Grundfakta

Producent
Manus
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk producent, manusförfattare, regissör, B-fotograf och passare. Född Erik Martin Hemmendorff i Matteus församling, Stockholm. Uppvuxen i Frösön, Östersund. Studier vid Högskolan för fotografi och film i Göteborg.-Erik Hemmendorff startade tillsammans med Ruben Östlund produktionsbolaget Plattform Produktion 2002. Förutom Östlunds uppmärksammade långfilmer De ofrivilliga (2008) och Play (2011) så har bolaget även producerat bl.a. En enastående studie i mänsklig förnedring (Patrik Eriksson, 2008) och Pangpangbröder...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk producent, manusförfattare, regissör, B-fotograf och passare. Född Erik Martin Hemmendorff i Matteus församling, Stockholm. Uppvuxen i Frösön, Östersund. Studier vid Högskolan för fotografi och film i Göteborg.

-

Erik Hemmendorff startade tillsammans med Ruben Östlund produktionsbolaget Plattform Produktion 2002. Förutom Östlunds uppmärksammade långfilmer De ofrivilliga (2008) och Play (2011) så har bolaget även producerat bl.a. En enastående studie i mänsklig förnedring (Patrik Eriksson, 2008) och Pangpangbröder (Axel Danielson, 2011).

2009 utsågs Hemmendorff av Svenska Filminstitutet till årets "Producer on the Move".

Erik Önnevall (2012)

Utmärkelser

Festivalpris Göteborg 2009 (Lorens-priset vid 32:a Göteborg Film Festival för producentskap för filmerna De ofrivilliga och En enastående studie i mänsklig förnedring)
Guldbaggenominerad Stockholm 2009 Bästa manuskript De ofrivilliga

Insatser

Regi
Manus
Producent
Foto
Klippning
Ljudtekniker
Roll
Regiassistent
Rådgivare
Manusbearbetning
Samproducent
Exekutiv producent
Pressinformation
B-foto
Kompletterande foto
Passare
Övrig medarbetare
Tack till

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?