Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Alternativnamn
Klippning
Regi
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör, fotograf och klippare. Född i Limhamn, Skåne. Utbildning på film och TV-linjen vid Skurup folkhögskola.-Erik Bäfving regidebuterade 2001 med kortfilmen Boogie woogie pappa. Filmen blev Guldbaggenominerad och är uppbyggd kring de många fotografier som hans pappa efterlämnade sig. Bäfving återvände till samma ämne i den prisbelönta Dagar emellan (2011). Han har även regisserat två dokumentärer: Gå loss (2004) om hiphop-gruppen Advance Patrol, och Ernst-Hugo (2008) om skådespelaren Ernst-Hugo Järegård....

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, fotograf och klippare. Född i Limhamn, Skåne. Utbildning på film och TV-linjen vid Skurup folkhögskola.

-

Erik Bäfving regidebuterade 2001 med kortfilmen Boogie woogie pappa. Filmen blev Guldbaggenominerad och är uppbyggd kring de många fotografier som hans pappa efterlämnade sig. Bäfving återvände till samma ämne i den prisbelönta Dagar emellan (2011). Han har även regisserat två dokumentärer: Gå loss (2004) om hiphop-gruppen Advance Patrol, och Ernst-Hugo (2008) om skådespelaren Ernst-Hugo Järegård.

2001 tilldelades han Bo Widerberg-stipendiet.

Erik Önnevall (2012)

Utmärkelser

Bo Widerberg-stipendiet 2011

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?