Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Foto
Regi
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör, fotograf och författare. Född Karl Fredrik Wenzel i Fässberg, Västergötland.-Under det senaste årtiondet har det i Göteborg dykt upp en ny filmgruppering som låtit tala om sig, bl.a. därför att de ofta samarbetar på foto-, manus- och regisidan. Till de tongivande hör Jesper Ganslandt, Ruben Östlnd och Fredrik Wenzel, där Wenzel främst gjort sig känd som fotograf. Det började med Ganslandts Farväl Falkenberg, 2008, (där Wenzel...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, fotograf och författare. Född Karl Fredrik Wenzel i Fässberg, Västergötland.

-

Under det senaste årtiondet har det i Göteborg dykt upp en ny filmgruppering som låtit tala om sig, bl.a. därför att de ofta samarbetar på foto-, manus- och regisidan. Till de tongivande hör Jesper Ganslandt, Ruben Östlnd och Fredrik Wenzel, där Wenzel främst gjort sig känd som fotograf. Det började med Ganslandts Farväl Falkenberg, 2008, (där Wenzel Guldbaggenominerades för manus!), och fortsatte med Man tänker sitt, 2009, där han delade regin med Henrik Hellström. För Hellströms The Quiet Roar, 2014, som denne skrev i samarbete med Wenzel, fick han en Guldbaggenominering och Sven Nykvist Cinematography Award i Göteborg. I januari 2015 kunde han hämta en Guldbagge för fotot på Ruben Östlunds Turist.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 2018 Bästa foto The Square
Stockholm 2015 Bästa foto Turist
Guldbaggenominerad Stockholm 2015 Bästa foto The Quiet Roar
Festivalpris Göteborg 2014 The Quiet Roar (Sven Nykvist Cinematography Award Göteborgs Filmfestival)
Pris Göteborg 2014 Sven Nykvist Cinematography Award
Festivalpris Tallinn 2014 The Quiet Roar (bästa foto / Best Cinematography, Tallinn Black Nights Film Festival, Estland)
Guldbaggenominerad Stockholm 2007 Bästa manuskript Farväl Falkenberg

Insatser

Regi
Manus
Idé
Foto
Klippning
Roll
Rollsättare
Kameraoperatör
Stillbildsfoto
Kompletterande foto
Foto, andrateam
Elektriker

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?