Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Alternativnamn
Roll
Regi
Visa alla filmer

Beskrivning

Svensk regissör, kompositör och sångtextförfattare. Född Amir Juan Chamdin i Huddinge.-Amir Chamdin slog igenom som låtskrivare och sångare i hiphop-gruppen Infinite Mass innan han började regissera musikvideor och reklamfilmer. Långfilmsdebuten kom med Om Gud vill (2006) där Chamdin själv spelar den manliga huvudrollen mot sångerskan Nina Persson. Därefter följde Cornelis (2010) som skildrar några år i trubaduren Cornelis Vreeswijks liv.Erik Önnevall (2011)


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, kompositör och sångtextförfattare. Född Amir Juan Chamdin i Huddinge.

-

Amir Chamdin slog igenom som låtskrivare och sångare i hiphop-gruppen Infinite Mass innan han började regissera musikvideor och reklamfilmer. Långfilmsdebuten kom med Om Gud vill (2006) där Chamdin själv spelar den manliga huvudrollen mot sångerskan Nina Persson. Därefter följde Cornelis (2010) som skildrar några år i trubaduren Cornelis Vreeswijks liv.

Erik Önnevall (2011)

Insatser

Regi
Manus
Roll
Manusbearbetning

Musikstycken

Grupper

Infinite Mass (Svensk musikgrupp bildad 1991.)

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?