Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 2003). Född Anna Michelle Meadows i USA.-Michelle Meadows föddes i USA men är från fyraårsåldern uppvuxen i Sverige. Hon har gått olika teaterutbildningar i Stockholm, Köpenhamn och Moskva och har också studerat medieteknik vid Kungliga Tekniska högskolan. På scen har hon medverkat i uppsättningen av August Strindbergs "Den starkare" på Kungliga biblioteket (2009).Meadows filmdebuterade i Johan Klings kortfilm Jag (2003) och fick sedan ett stort genombrott i dennes långfilm Darling (2007)....

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 2003). Född Anna Michelle Meadows i USA.

-

Michelle Meadows föddes i USA men är från fyraårsåldern uppvuxen i Sverige. Hon har gått olika teaterutbildningar i Stockholm, Köpenhamn och Moskva och har också studerat medieteknik vid Kungliga Tekniska högskolan. På scen har hon medverkat i uppsättningen av August Strindbergs "Den starkare" på Kungliga biblioteket (2009).

Meadows filmdebuterade i Johan Klings kortfilm Jag (2003) och fick sedan ett stort genombrott i dennes långfilm Darling (2007). Porträttet av överklasstjejen Eva resulterade i en Guldbaggenominering för bästa kvinnliga huvudroll.

Erik Önnevall (2011)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2008 Bästa kvinnliga huvudroll Darling

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?