Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare (filmer från 2002). Född i Arvidsjaur. Studier i film och video vid Kulturama. Startade produktionsbolaget FrameStation 2002.-                                                          Patrik Eklund har sedan debuten med One Christmas Morning (2002)...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare (filmer från 2002). Född i Arvidsjaur. Studier i film och video vid Kulturama. Startade produktionsbolaget FrameStation 2002.

-                                                         

Patrik Eklund har sedan debuten med One Christmas Morning (2002) regisserat ett flertal uppmärksammade kortfilmer. Istället för abrakadabra (2008) blev utsedd till bästa svenska kortfilm på Göteborgs filmfestival och fick även en Oscarsnominering för bästa kortfilm. Slitage (2009) vann kritikerveckans pris på Cannes filmfestival. Eklund arbetar för närvarande med långfilmen Flimmer (planerad premiär 2012).

Insatser

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?