Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (2 st)

Beskrivning

Svensk skådespelare och musiker. Född i Stockholm. -Adam Pålsson växte upp i Stockholm. Han gick teaterlinjen vid musikgymnasiet Rytmus. Efter gymnasiet utbildade han sig till skådespelare på Teaterhögskolan i Stockholm. Redan som tonåring dök han upp i filmer som Ondskan (Mikael Håfström, 2003) och Ett öga rött (Daniel Wallentin, 2007). Under sin studietid spelade han även jämte Bill Skarsgård i Himlen är oskyldigt blå (Hannes Holm,...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare och musiker. Född i Stockholm.

-

Adam Pålsson växte upp i Stockholm. Han gick teaterlinjen vid musikgymnasiet Rytmus. Efter gymnasiet utbildade han sig till skådespelare på Teaterhögskolan i Stockholm. Redan som tonåring dök han upp i filmer som Ondskan (Mikael Håfström, 2003) och Ett öga rött (Daniel Wallentin, 2007). Under sin studietid spelade han även jämte Bill Skarsgård i Himlen är oskyldigt blå (Hannes Holm, 2010). Det var i rollen som Rasmus i den uppmärksammade TV-filmen Torka alrdig tårar utan handskar (Simon Kaijser, 2012) som hans karriär verkligen tog fart. Därefter syntes han i många svenska TV, teater och filmproduktioner, bland annat Boys (2015) och I nöd eller lust (Kjell Sundvall, 2015). Det var för hans insats i Innan vi dör (2017-2019) han vann en Kristall för bästa manliga skådespelare. Han spelade huvudrollen i Guldbaggevinnaren Ted - För kärlekens skull (Hannes Holm, 2018) där han själv sjunger låtarna som Ted Gärdestad. 

Elsa Forsman (2021)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?