Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Roll
Textförfattare
Utmärkelser

Beskrivning

Kompositör, sångtextförfattare, skådespelare och programledare. Medlem i gruppen Nic and the Family. Född Nicolaj Schröder i Malmö.-Nicolaj Schröder slog igenom som frontfigur i bandet Nic & the Family som hade en stor hit med låten "Hej hej Monika" 2004. Därefter har han synts flitigt i framför allt TV men även en del på film. Främst kanske han har gjort sig känd för Sveriges barn när han under två somrar i rad var programledare för sommarlovsprogrammet "Hej hej sommar" på Sveriges...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Kompositör, sångtextförfattare, skådespelare och programledare. Medlem i gruppen Nic and the Family. Född Nicolaj Schröder i Malmö.

-

Nicolaj Schröder slog igenom som frontfigur i bandet Nic & the Family som hade en stor hit med låten "Hej hej Monika" 2004. Därefter har han synts flitigt i framför allt TV men även en del på film. Främst kanske han har gjort sig känd för Sveriges barn när han under två somrar i rad var programledare för sommarlovsprogrammet "Hej hej sommar" på Sveriges Television. Som skådespelare fick Schröder sitt genombrott som ledare för en fotbollshuliganfirma i Hata Göteborg (Robert Lillhonga, 2007), en insats som gav honom en guldbaggenominering för bästa manliga biroll. Han har därefter bl.a. setts i den kritikerrosade Äta sova dö (Gabriela Pichler, 2012). Under 2012 gjorde Schröder även sin debut som musikalartist när han spelade huvudrollen i en uppsättning om Kal P. Dal på Slagthuset i Malmö.

Martin Ohlsson (2013)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2008 Bästa manliga biroll Hata Göteborg

Insatser

Roll

Musikstycken

Kompositör
Textförfattare
Framförs av

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?