Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (2 st)

Alternativnamn
Roll
Sångare
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare (film- och TV-roller från 2003). Född Anna Malin Fredrika Thomasdotter Crépin i Maria Magdalena församling, Stockholm.-                      Malin Crépin utbildades på Teaterhögskolan i Malmö 1998-2002 och har varit aktiv vid Kolhusteatern i Hälleforsnäs, Regionteatern i Växjö, Stockholms stadsteater och Riksteatern. Hon har arbetat med Lars Norén i bl.a. uppsättningen av "Terminal" (2006). Crépin filmdebuterade med Miffo...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (film- och TV-roller från 2003). Född Anna Malin Fredrika Thomasdotter Crépin i Maria Magdalena församling, Stockholm.

-                     

Malin Crépin utbildades på Teaterhögskolan i Malmö 1998-2002 och har varit aktiv vid Kolhusteatern i Hälleforsnäs, Regionteatern i Växjö, Stockholms stadsteater och Riksteatern. Hon har arbetat med Lars Norén i bl.a. uppsättningen av "Terminal" (2006). Crépin filmdebuterade med Miffo (Daniel Lind Lagerlöf, 2003) har därefter bl.a. setts i TV-produktionerna Lasermannen (2005) och Upp till kamp (2007). För sin medverkan i I skuggan av värmen (Beata Gårdeler, 2009) blev hon nominerad till en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll.

Nobels testamente (Peter Flinth, planerad premiär 2012) är den första filmen i en serie filmatiseringar av Liza Marklunds böcker där Crépin porträtterar journalisten Annika Bengtzon.

Erik Önnevall (2011)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2010 Bästa kvinnliga huvudroll I skuggan av värmen
Festivalpris Bryssel 2009 I skuggan av värmen (bästa skådespelerska/Prix d’Interprétation/Best Actress Award vid Brussels Film Fesatival, Belgien)

Insatser

Musikstycken

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?