Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk komiker, skådespelare och manusförfattare. Född Johan Anders Hugo Wester i Lund, Skåne.-Johan Wester lärde känna Anders Jansson i högstadiet och tillsammans har de samarbetat i ett flertal teater-, film- och TV-produktioner. Inledningsvis skrev de manus till spex och karnevaler i Lund och startade 1996 gruppen Vulkteatern tillsammans med Claes Virdeborn. Wester och Jansson fick sedan stor framgång med TV-serien Hipp Hipp. De har även spelat mot varandra i långfilmen Morgan Pålsson - världsreporter (Fredrik Boklund, 2008). På scen har...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk komiker, skådespelare och manusförfattare. Född Johan Anders Hugo Wester i Lund, Skåne.

-

Johan Wester lärde känna Anders Jansson i högstadiet och tillsammans har de samarbetat i ett flertal teater-, film- och TV-produktioner. Inledningsvis skrev de manus till spex och karnevaler i Lund och startade 1996 gruppen Vulkteatern tillsammans med Claes Virdeborn. Wester och Jansson fick sedan stor framgång med TV-serien Hipp Hipp. De har även spelat mot varandra i långfilmen Morgan Pålsson - världsreporter (Fredrik Boklund, 2008). På scen har Wester medverkat i musikalen "Spamalot" på Nöjesteatern i Malmö (2010).

Erik Önnevall (2011)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?