Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk regissör och fotograf. Född Peter Indrek Herodes i Sofia församling, Stockholm.-Naturfilmare är ett släkte för sig. Liksom Peter Gerdehag börjar de som regel som stillbildsfotografer. Även som filmfotograf är Gerdehag självlärd och förvånade alla när han 2006 slog igenom med Hästmannen, en film om ett gammalt original på landsbygden som tiden gått förbi. Det makalösa fotot renderade honom en Guldbagge. 2011 följde han upp denna film med...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör och fotograf. Född Peter Indrek Herodes i Sofia församling, Stockholm.

-

Naturfilmare är ett släkte för sig. Liksom Peter Gerdehag börjar de som regel som stillbildsfotografer. Även som filmfotograf är Gerdehag självlärd och förvånade alla när han 2006 slog igenom med Hästmannen, en film om ett gammalt original på landsbygden som tiden gått förbi. Det makalösa fotot renderade honom en Guldbagge. 2011 följde han upp denna film med Kokvinnorna, vars foto prisbelöntes av International Documentary Association i Los Angeles. 2015 avslutades triptyken med Landet som inte längre är, en film om livet på en liten bondgård i Småland, som han följt under elva år. Långsam, lyrisk och vackert välkomponerad.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Pris Los Angeles 2012 Kokvinnorna (bästa foto / Best Cinematography, International Documentary Association, USA)
Festivalpris Kraków 2012 Kokvinnorna (Zloty Róg till regissören för bästa film / Golden Horn for the Director of the Best Film, Kraków Film Festival, Polen)
Guldbaggenominerad Stockholm 2007 Bästa foto Hästmannen

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?