Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf, producent och regissör. Medlem i filmkollektivet Tyrandora.-Petrus Sjövik var under 2000-tales första decennium en flitigt utnyttjad kortfilmsfotograf. Det hann bli ett drygt dussin innan han 2013 fick chansen att fotografera Sofia Norlins debutfilm Ömheten. Det gick mer än bra, Sjövik fick en Guldbagge för bästa foto. Året därpå fotograferade han ännu en lovande debut, Amanda Adolfssons Unga Sophie Bell. 1916 fick han Sven Nykvist Film Award för...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf, producent och regissör. Medlem i filmkollektivet Tyrandora.

-

Petrus Sjövik var under 2000-tales första decennium en flitigt utnyttjad kortfilmsfotograf. Det hann bli ett drygt dussin innan han 2013 fick chansen att fotografera Sofia Norlins debutfilm Ömheten. Det gick mer än bra, Sjövik fick en Guldbagge för bästa foto. Året därpå fotograferade han ännu en lovande debut, Amanda Adolfssons Unga Sophie Bell. 1916 fick han Sven Nykvist Film Award för dokumentären The Model.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 2014 Bästa foto Ömheten

Insatser

Grupper

Winhill/Losehill (Svensk musikgrupp från Umeå.)

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?