Innehållsförteckning

Grundfakta

Foto
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Sven Gösta Reiland i Adolf Fredriks församling, Stockholm.-Gösta Reiland var länge verksam som stillbildsfotograf innan han började med filmfoto. Detta tog fart först sedan han fått kontakt med regissören Beata Gårdinger, vars debutfilm, I skuggan av värmen, han fotograferade 2009. Den följdes av Gårdingers prisbelönta novellfilm Vännerna, 2013, och långfilmen Flocken, 2015, som renderade Reiland en Guldbagge för...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Sven Gösta Reiland i Adolf Fredriks församling, Stockholm.

-

Gösta Reiland var länge verksam som stillbildsfotograf innan han började med filmfoto. Detta tog fart först sedan han fått kontakt med regissören Beata Gårdinger, vars debutfilm, I skuggan av värmen, han fotograferade 2009. Den följdes av Gårdingers prisbelönta novellfilm Vännerna, 2013, och långfilmen Flocken, 2015, som renderade Reiland en Guldbagge för bästa foto. Han har också stått för fotot i tv-serien Bibliotekstjuven, 2011.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 2016 Bästa foto Flocken

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?