Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk komiker, skådespelare och manusförfattare. Född Lars Anders Jansson i Staffanstorp, Skåne.-Under studietiden i Lund skrev Anders Jansson spex och medverkade i flera olika karnevaler tillsammans med Johan Wester som han kände sedan tidigare. 1996 startade de tillsammans med Claes Virdeborn gruppen Vulkteatern. I föreställningarna "En överdos kaffe" och "Denna penna bensin" föddes flera av de karaktärer som sedan vidareutvecklades i TV-serien Hipp Hipp. Janssons utrikeskorrespondent Morgan Pålsson fick ytterligare liv i långfilmen Morgan Pålsson...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk komiker, skådespelare och manusförfattare. Född Lars Anders Jansson i Staffanstorp, Skåne.

-

Under studietiden i Lund skrev Anders Jansson spex och medverkade i flera olika karnevaler tillsammans med Johan Wester som han kände sedan tidigare. 1996 startade de tillsammans med Claes Virdeborn gruppen Vulkteatern. I föreställningarna "En överdos kaffe" och "Denna penna bensin" föddes flera av de karaktärer som sedan vidareutvecklades i TV-serien Hipp Hipp. Janssons utrikeskorrespondent Morgan Pålsson fick ytterligare liv i långfilmen Morgan Pålsson – världsreporter (Fredrik Boklund, 2008). Ännu en TV-roll är som kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson i serien Starke man.

På scen har Jansson medverkat i musikalen "Spamalot" på Nöjesteatern i Malmö (2010). Han har även en roll i The Girl With the Dragon Tattoo (David Fincher, 2011).

Erik Önnevall (2011)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?