Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

 Svensk skådespelare (filmroller från 2006). Född i Teheran, Iran. - Nina Zanjani växte upp i Göteborg och flyttade efter gymnasiet till Stockholm. Där gick hon en förberedande teaterutbildning innan hon sökte och kom in på Teaterhögskolan. Efter examen 2007 har hon bl.a. medverkat i filmerna Se upp för dårarna (Helena Bergström, 2007) och Farsan (Josef Fares, 2010) samt i TV-serien Selma (2008). En återkommande roll har varit som polisen Isabelle i filmatiseringarna av Henning Mankells böcker om poliskommissarien Kurt Wallander. På...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

BeskrivningSvensk skådespelare (filmroller från 2006). Född i Teheran, Iran.

- Nina Zanjani växte upp i Göteborg och flyttade efter gymnasiet till Stockholm. Där gick hon en förberedande teaterutbildning innan hon sökte och kom in på Teaterhögskolan. Efter examen 2007 har hon bl.a. medverkat i filmerna Se upp för dårarna (Helena Bergström, 2007) och Farsan (Josef Fares, 2010) samt i TV-serien Selma (2008). En återkommande roll har varit som polisen Isabelle i filmatiseringarna av Henning Mankells böcker om poliskommissarien Kurt Wallander.

På scen har Zanjani bl.a. spelat i "Järn" (2005) av Rona Munro, "Night Rider" (2008) av Björn Runge och "Don Carlos" (2007) av Friedrich Schiller, samtliga på Göteborgs stadsteater.

Erik Önnevall (2012)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?