Innehållsförteckning

Grundfakta

Författare
Manus
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk författare, manusförfattare. Född John Erik Lindqvist i Bromma, Stockholm. - John Ajvide Lindqvist är för många framför allt känd för sin succéroman Låt den rätte komma in men innan han 2004 slog igenom som författare hade han gjort sig ett namn som stå upp-artist och sedermera även mansförfattare åt andra komiker. Han skrev dessutom stora delar av humorserien Reuter & Skoog som visades på SVT 1999-2000. Därefter har han bl. a. bidragit med manus till TV-serien Kommissionen och 2009 tilldelades han...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk författare, manusförfattare. Född John Erik Lindqvist i Bromma, Stockholm.

-

John Ajvide Lindqvist är för många framför allt känd för sin succéroman Låt den rätte komma in men innan han 2004 slog igenom som författare hade han gjort sig ett namn som stå upp-artist och sedermera även mansförfattare åt andra komiker. Han skrev dessutom stora delar av humorserien Reuter & Skoog som visades på SVT 1999-2000. Därefter har han bl. a. bidragit med manus till TV-serien Kommissionen och 2009 tilldelades han en Guldbagge för bästa manus till filmatiseringen av Låt den rätte komma in (Tomas Alfredsson, 2008).

Martin Ohlsson (2013)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2019 Bästa manuskript Gräns
Guldbagge Stockholm 2009 Bästa manuskript Låt den rätte komma in

Insatser

Manus
Roll

Förlaga

Författare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?