Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Regi
Manus
Visa alla filmer

Beskrivning

Svensk konstnär, regissör, kompositör och artist. Utbildad på Konstfack i Stockholm 1997-2000.-Catti Brandelius växte upp i Gävle och var med och bildade popgruppen Doktor Kosmos 1991. Efter hon slutade i gruppen 2001 har hon varit verksam som soloartist och konstnär.Karaktäristiskt för Brandelius konstnärskap är leken med olika identiteter. Under namnet Miss Universum har hon bl.a. gjort kortfilmerna På tunnelbanan (2001), Ellen Key (2001) och Ah-det är konsten (2001). Andra alter egon är Profesora och Red Cloud Carter.2008...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk konstnär, regissör, kompositör och artist. Utbildad på Konstfack i Stockholm 1997-2000.

-

Catti Brandelius växte upp i Gävle och var med och bildade popgruppen Doktor Kosmos 1991. Efter hon slutade i gruppen 2001 har hon varit verksam som soloartist och konstnär.

Karaktäristiskt för Brandelius konstnärskap är leken med olika identiteter. Under namnet Miss Universum har hon bl.a. gjort kortfilmerna På tunnelbanan (2001), Ellen Key (2001) och Ah-det är konsten (2001). Andra alter egon är Profesora och Red Cloud Carter.

2008 visade Uppsala Internationella Kortfilmfestival en retrospektiv med Brandelius filmer.

Erik Önnevall (2012)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?