Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Alternativnamn
Filmkonsulent
Regi
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör och producent. Född Göran Hugo Wilhelm Olsson i Lund. -                                      Göran Olsson arbetade som filmkonsulent på Svenska Filminstitutet 2000-2003 och är medgrundare till produktionsbolaget Story AB. Han var även redaktör på SVT:s kortfilmsmagasin Ikon. Förutom en rad kortfilmer så har Olsson även gjort dokumentärfilmerna Fuck...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör och producent. Född Göran Hugo Wilhelm Olsson i Lund.

-                                     

Göran Olsson arbetade som filmkonsulent på Svenska Filminstitutet 2000-2003 och är medgrundare till produktionsbolaget Story AB. Han var även redaktör på SVT:s kortfilmsmagasin Ikon. Förutom en rad kortfilmer så har Olsson även gjort dokumentärfilmerna Fuck You, Fuck You Very Much (1998), Am I Black Enough For You (2009) samt The Black Power Mixtape 1967-1975 (2011) för vilken han mottog en Guldbagge för Bästa klippning. Även Olssons nästa film, Om våld (2014), belönades med en Guldbagge, den här gången i kategorin Bästa dokumentärfilm.

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 2012 Bästa klippning The Black Power Mixtape 1967-1975

Insatser

Regi
Manus
Idé
Producent
Foto
Klippning
Ljudtekniker
Animation
Roll
Rådgivare
Dramaturg
Medproducent
Exekutiv producent
Biträdande producent
Ansvarig utgivare
Inspelningsledare
Filmkonsulent
Kompletterande foto
Ljudläggning
Grafisk design
Övrig medarbetare
Tack till

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?