Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Roll
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född i Göteborg, Västra Götalands län. -Gizem Erdogan växte upp i Högsbo. Redan i tonåren fick hon intresse för teater och gick med i en teatergrupp. Efter gymnasiet valde hon att flytta till Köpenhamn efter för att förbereda sig för en läkarutbildning. Erdogan avbröt däremot förberedelserna i Köpenhamn och valde att söka till teaterlinjen på Fridhems folkhögskola. Därefter utbildade hon sig vid teaterhögskolan i...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född i Göteborg, Västra Götalands län.

-

Gizem Erdogan växte upp i Högsbo. Redan i tonåren fick hon intresse för teater och gick med i en teatergrupp. Efter gymnasiet valde hon att flytta till Köpenhamn efter för att förbereda sig för en läkarutbildning. Erdogan avbröt däremot förberedelserna i Köpenhamn och valde att söka till teaterlinjen på Fridhems folkhögskola. Därefter utbildade hon sig vid teaterhögskolan i Malm mellan 2012-2015. Redan samma år gjorde hon sin första roll i långfilmen Svenskjävel (Ronnie Sandahl). Det var med rollen Sarah i Dröm vidare (Rojda Sekersöz, 2017) hon fick sitt genombrott som skådespelare och nominerades till en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll. Hon har sedan dess synts i stora TV-produktioner som bland annat huvudrollen Pervin i Kalifat (2020-) och polisen Leah i Tunna blå linjen (2021-). 

Elsa Forsman (2021)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2018 Bästa kvinnliga biroll Dröm vidare

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?