Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Roll
Regi
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare.-När Saga Becker slog igenom i Ester Martin Bergsmarks Nånting måste gå sönder (2014) var det även hennes debut på den vita duken. Efter att ha sett en annons i tidningen QX om att det söktes aktörer till filmen beslutade hon sig för att skicka iväg ett mail om att hon var intresserad av att provfilma. Trots Beckers obefintliga erfarenhet som skådespelare kände hon att hon som transperson hade mycket att bidra med till rollfiguren Sebastian, och det problematiska sökandet efter en...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare.

-

När Saga Becker slog igenom i Ester Martin Bergsmarks Nånting måste gå sönder (2014) var det även hennes debut på den vita duken. Efter att ha sett en annons i tidningen QX om att det söktes aktörer till filmen beslutade hon sig för att skicka iväg ett mail om att hon var intresserad av att provfilma. Trots Beckers obefintliga erfarenhet som skådespelare kände hon att hon som transperson hade mycket att bidra med till rollfiguren Sebastian, och det problematiska sökandet efter en identitet som han går igenom. Provfilmningen gick bra och efter premiären hyllade den svenska kritikerkåren hennes gestaltning. För sin insats belönades hon även med en Guldbagge i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll, något som utgjorde milstolpe i svensk filmhistoria då det var första gången som en transperson mottog ett sådant pris.

Martin Ohlsson (2015)

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 2015 Bästa kvinnliga huvudroll Nånting måste gå sönder

Insatser

Regi
Manus
Roll
Maskör

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?