Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Född i Karlskrona som Tollie Betty Marie Zellman. Avled i Norsborg, Botkyrka kommun. Skådespelerska. Dotter till skådespelerskan Tollie Zellman (1887-1964). Studerade vid Franska Skolan i Stockholm. Till filmen i en barnroll 1923. Lämnade filmen 1942 och var därefter verksam vid Stadsteatern i Helsingborg, Lorensbergsteatern och Stadsteatern i Göteborg samt vid Dramaten i Stockholm.


Relaterat

Beskrivning

Född i Karlskrona som Tollie Betty Marie Zellman. Avled i Norsborg, Botkyrka kommun. Skådespelerska. Dotter till skådespelerskan Tollie Zellman (1887-1964).

Studerade vid Franska Skolan i Stockholm. Till filmen i en barnroll 1923. Lämnade filmen 1942 och var därefter verksam vid Stadsteatern i Helsingborg, Lorensbergsteatern och Stadsteatern i Göteborg samt vid Dramaten i Stockholm.

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?