Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (9 st)

Beskrivning

Skådespelerska, sångerska (film- och tv-roller 1932-1963, scendebut 1927). Född Carin Dagmar Svensson i Göteborg. Hon var dotter till bondkomikern Sven i Myra, alias Carl Johan Svensson (1871-1947) och dennes maka, även hon artist fram till sin död 1913. Sin egentliga debut gjorde Carin Swensson som fyraåring på biografen Alhambra i Malmö, den stad där hon växte upp. I Stockholm blev hon främst känd som revyartist och på film en av de eviga pigorna/hembiträdena. Hon hade egna visprogram i radio, och vid 72 års ålder sjöng hon in två LP-skivor. Gift 1937 med...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska, sångerska (film- och tv-roller 1932-1963, scendebut 1927). Född Carin Dagmar Svensson i Göteborg.

Hon var dotter till bondkomikern Sven i Myra, alias Carl Johan Svensson (1871-1947) och dennes maka, även hon artist fram till sin död 1913. Sin egentliga debut gjorde Carin Swensson som fyraåring på biografen Alhambra i Malmö, den stad där hon växte upp. I Stockholm blev hon främst känd som revyartist och på film en av de eviga pigorna/hembiträdena. Hon hade egna visprogram i radio, och vid 72 års ålder sjöng hon in två LP-skivor. Gift 1937 med löjtnant Sölve Thorstensson Friberg. Död i Oscars församling, Stockholm.

Insatser

Roll

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?