Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer ca 1933-1972). Född Carl Olof Ekman i Katarina församling, Stockholm. Död i Högalids församling, Stockholm.-Olof Ekman signerade nästan hundra filmer under en 40-årig karriär från ljudfilmens början till början av 1970-talet, men tre fjärdedelar av dessa är mindre betydelsefulla kort- och beställningsfilmer. På 1930-talet är hans namn dock förknippat med en handfull minnesvärda Edvard Persson-filmer, bl.a. Söder om...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer ca 1933-1972). Född Carl Olof Ekman i Katarina församling, Stockholm. Död i Högalids församling, Stockholm.

-

Olof Ekman signerade nästan hundra filmer under en 40-årig karriär från ljudfilmens början till början av 1970-talet, men tre fjärdedelar av dessa är mindre betydelsefulla kort- och beställningsfilmer. På 1930-talet är hans namn dock förknippat med en handfull minnesvärda Edvard Persson-filmer, bl.a. Söder om landsvägen, 1936, och Kalle på Spången, 1939.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

Regi
Foto
Roll
Kameraoperatör
B-foto

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?