Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (filmroller 1941-1962), regissör. Född Sten Oskar Larsson i Karlstad, död i Oscars församling, Stockholm. Efter att ha provat ett flertal yrken, som kock, sjöman och vapenhantverkare, genomgick han teaterskola och blev därefter skådespelare. Startade 1939 tillsammans med Karl Gerhard och Anders Sandrew experimentteatern Studiescenen i Stockholm, där han blev kvar som regissör till nedläggningen 1955. Verkade därefter som landets enda teaterledare vid Långbro och Beckomberga sjukhus samt vid Rättspsykiatriska kliniken. Han var även...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroller 1941-1962), regissör. Född Sten Oskar Larsson i Karlstad, död i Oscars församling, Stockholm.

Efter att ha provat ett flertal yrken, som kock, sjöman och vapenhantverkare, genomgick han teaterskola och blev därefter skådespelare. Startade 1939 tillsammans med Karl Gerhard och Anders Sandrew experimentteatern Studiescenen i Stockholm, där han blev kvar som regissör till nedläggningen 1955. Verkade därefter som landets enda teaterledare vid Långbro och Beckomberga sjukhus samt vid Rättspsykiatriska kliniken. Han var även verksam som författare, bl.a. av pjäsen Maskrosor (1950) och enaktaren Köket (1963).

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?