Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (3 st)

Författare
Manus
Visa alla filmer

Beskrivning

Författare. Född Karl Ivar Johansson i Ösmo, Stockholms län, död i Maria Magdalena församling, Stockholm.Ivar Lo-Johansson var visserligen folkbokförd med efternamnet Loe, men inte alls född med det. Han fick det beviljat som antaget namn 1925, efter att ansökt om att få anta efternamnet Lo. Detta beviljades dock inte av överståthållarämbetet i Stockholm, eftersom namnet redan var upptaget som släktnamn. Dåvarande bildhuggaren Karl Ivar Johansson fick vid förnyat försök igenom stavningsförändringen Loe - ett namn som han dock aldrig använt sig...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Författare. Född Karl Ivar Johansson i Ösmo, Stockholms län, död i Maria Magdalena församling, Stockholm.

Ivar Lo-Johansson var visserligen folkbokförd med efternamnet Loe, men inte alls född med det. Han fick det beviljat som antaget namn 1925, efter att ansökt om att få anta efternamnet Lo. Detta beviljades dock inte av överståthållarämbetet i Stockholm, eftersom namnet redan var upptaget som släktnamn. Dåvarande bildhuggaren Karl Ivar Johansson fick vid förnyat försök igenom stavningsförändringen Loe - ett namn som han dock aldrig använt sig av. Han hade redan före ansökan om namnbytet signerat en del mindre artiklar och noveller under signaturen Ivar Lo, och konsekvent kom han hela livet igenom att själv kalla sig Lo-Johansson, vilket han också lyckades få pastorsexpeditionen att skriva in i församlingsboken inom parentes!

Insatser

Manus
Roll

Förlaga

Författare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?