Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Basist, orkesterledare. Född Simon Brehm i Matteus församling, Stockholm, död i Täby. Spelade piano och klarinett innan han 1938 ingick som gitarrist i amatörorkestern Fair Play där också Hasse och Gösta Theselius medverkade. Blev basist i Embassy, där Povel Ramel var pianist. Kom sedan till Owe Kjells orkester och Royal Swingers samt spelade kortare eller längre engagemang med flera ledande Stockholmsorkestrar, t.ex. Charles Norman. Övertog Normans kapellmästarskap på Salle de Paris 1947 och blev ledare för landets kanske första beboporkester. Han var en...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Basist, orkesterledare. Född Simon Brehm i Matteus församling, Stockholm, död i Täby.

Spelade piano och klarinett innan han 1938 ingick som gitarrist i amatörorkestern Fair Play där också Hasse och Gösta Theselius medverkade. Blev basist i Embassy, där Povel Ramel var pianist. Kom sedan till Owe Kjells orkester och Royal Swingers samt spelade kortare eller längre engagemang med flera ledande Stockholmsorkestrar, t.ex. Charles Norman. Övertog Normans kapellmästarskap på Salle de Paris 1947 och blev ledare för landets kanske första beboporkester.

Han var en för sin tid mycket avancerad solist på kontrabas. Senare övergick han till en mer kommersiell musik, särskilt i samband med att han var med och startade skivbolaget Karusell i början av 1950-talet.

Insatser

Musikstycken

Grupper

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?