Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk fotograf, fotoassistent (filmer från 1961). Född Peter Gunnar Fischer i Oscars församling, Stockholm. Son till fotografen Gunnar Fischer och bror till fotografen Jens Fischer.-Peter Fischer är Gunnar Fischers äldsta son och var redan från 18-årsåldern B-fotograf på ett flertal av faderns filmer, från Lustgården, 1961 till Ola & Julia 1967. Men han assisterade också andra fotografer, bl. a. Sven Nykvist (Älskande par), Martin Bodin (Att...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf, fotoassistent (filmer från 1961). Född Peter Gunnar Fischer i Oscars församling, Stockholm. Son till fotografen Gunnar Fischer och bror till fotografen Jens Fischer.

-

Peter Fischer är Gunnar Fischers äldsta son och var redan från 18-årsåldern B-fotograf på ett flertal av faderns filmer, från Lustgården, 1961 till Ola & Julia 1967. Men han assisterade också andra fotografer, bl. a. Sven Nykvist (Älskande par), Martin Bodin (Att angöra en brygga), Lasse Björne (Harry Munter) och Rune Ericson (Bokhandlaren som slutade bada). Kanske kände han sin begränsning i det sällskapet. På 1970-talet övergick han till Sveriges Television där han fick större plats. Fram till 1995 svarade Peter för fotot i ett flertal minnesvärda serier, bl.a Jonas Cornells Babels hus, 1981, Bergenstråhles och Gredes August Strindberg - Ett liv, 1985, och Solveig Ternströms Morsarvet, 1993.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?