Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Foto
B-foto
Visa alla filmer

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer 1945-1957). Född, som Curt Olov Jonsson, och död i Solna.-Curt Jonsson inledde sin karriär på Armé-, Marin- och Flygfilm men kom sedan till Sandrews som han blev troget livet ut. Hans första långfilm blev Per Gunvalls Pippi Långstrump, 1949, men mest minns man hans samarbete med Hampe Faustman i fem filmer, bl. a Ubåt 39, 1952, Kvinnohuset 1953 och Café Lunchrasten, 1954. Rolf Husbergs thriller Främlingen från skyn,...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer 1945-1957). Född, som Curt Olov Jonsson, och död i Solna.

-

Curt Jonsson inledde sin karriär på Armé-, Marin- och Flygfilm men kom sedan till Sandrews som han blev troget livet ut. Hans första långfilm blev Per Gunvalls Pippi Långstrump, 1949, men mest minns man hans samarbete med Hampe Faustman i fem filmer, bl. a Ubåt 39, 1952, Kvinnohuset 1953 och Café Lunchrasten, 1954. Rolf Husbergs thriller Främlingen från skyn, 1956, bar också Jonssons signatur.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?