Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Alternativnamn
Foto
B-foto
Visa alla filmer

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Hasse Oskar Vilhelm Dittmer i Matteus församling, Stockholm.-Hasse Dittmer gick som så många andra filmfotografer den långa vägen som fotoassistent, stillbildsfotograf och B-foto på 1950-talet. Där fäster man sig kanske främst vid hans namn i samband med Bergmans Gycklarnas afton, 1953.På 1960-talet var han A-fotograf på flera av Torbjörn Axelmans filmer, bl.a. Lejonsommar och Het snö, 1968, men senare kom det mest att handla...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Hasse Oskar Vilhelm Dittmer i Matteus församling, Stockholm.

-

Hasse Dittmer gick som så många andra filmfotografer den långa vägen som fotoassistent, stillbildsfotograf och B-foto på 1950-talet. Där fäster man sig kanske främst vid hans namn i samband med Bergmans Gycklarnas afton, 1953.

På 1960-talet var han A-fotograf på flera av Torbjörn Axelmans filmer, bl.a. Lejonsommar och Het snö, 1968, men senare kom det mest att handla om porr- och struntfilmer med Torgny Wickman och Mats Helge Olsson.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?