Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Kompositör, dragspelare. Född Johan Erik Walfrid Söderlund i Kungsholms församling, Stockholm, död i Högalids församling, Stockholm. Han var en av de mest kända dragspelsmusikerna i Sverige, välkänd också för att under många år drivit en musikaffär speciellt inriktad på dragspel. Karriären startades på ett enradigt handklaver. Snart anskaffades ett fullstort instrument. Efter att några år haft tjänst bland annat i en dansorkester i Skellefteå och senare i Harry Mortons orkester i Stockholm kom han med i den populära Malmstenstruppen.1950 bildades Walle...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Kompositör, dragspelare. Född Johan Erik Walfrid Söderlund i Kungsholms församling, Stockholm, död i Högalids församling, Stockholm.

Han var en av de mest kända dragspelsmusikerna i Sverige, välkänd också för att under många år drivit en musikaffär speciellt inriktad på dragspel. Karriären startades på ett enradigt handklaver. Snart anskaffades ett fullstort instrument. Efter att några år haft tjänst bland annat i en dansorkester i Skellefteå och senare i Harry Mortons orkester i Stockholm kom han med i den populära Malmstenstruppen.
1950 bildades Walle Söderlunds Dragspelsstudio. Jämsides med försäljning av instrument gavs undervisning både i dragspel och gitarr av olika lärare. Han var en mångårig medlem i Accordion Clubs orkester. 1989 utnämndes han till hedersmedlem i Sveriges Dragspelares Riksförbund för sina insatser inom dragspelet.

Insatser

Musik
Musikarrangör

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?