Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (filmroller 1954-1965), revyartist och journalist. Född Erik Valter Emanuel Stolpe i Sundborn, Dalarna. Kom till Stockholm 1939 och utbildade sig till gymnastikledare. Där träffade han skådespelaren Gösta Krantz och paret började snart arbeta med crazyrevyer. Han var redan ett välkänt namn på revyscenerna när han 1959 fick rollen som sopåkare Doolittle i Oscarsteaterns uppsättning av My Fair Lady. Senare turnerade han i Finland och spelade bl.a. på Lilla Teatern i Helsingfors. Av personliga skäl lämnade han teatern i mitten av 1960-talet och...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroller 1954-1965), revyartist och journalist. Född Erik Valter Emanuel Stolpe i Sundborn, Dalarna.

Kom till Stockholm 1939 och utbildade sig till gymnastikledare. Där träffade han skådespelaren Gösta Krantz och paret började snart arbeta med crazyrevyer. Han var redan ett välkänt namn på revyscenerna när han 1959 fick rollen som sopåkare Doolittle i Oscarsteaterns uppsättning av My Fair Lady. Senare turnerade han i Finland och spelade bl.a. på Lilla Teatern i Helsingfors. Av personliga skäl lämnade han teatern i mitten av 1960-talet och återvände till Borlänge. Där gav han ut årsböcker om idrott och medarbetade i tidningen Se. Avled i Borlänge, Kopparbergs län.

Insatser

Musikstycken

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?