Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Björn Peter Wester i Lund. A-foto från 1965.-Peter Wester är bara känd för två filmer, men bägge satte onekligen spår i svensk filmhistoria, Vilgot Sjömans provokativa, delvis dokumentära Jag är nyfiken - gul och Jag är nyfiken - blå, 1967-68. Dessförinnan var Wester fotoassistent och B-foto på en rad SF-filmer under tidigt 1960-tal, bl. a. tre Bergman-filmer. Efter Sjömans filmer blev det mest reklam- och beställningsfilm....

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Björn Peter Wester i Lund. A-foto från 1965.

-

Peter Wester är bara känd för två filmer, men bägge satte onekligen spår i svensk filmhistoria, Vilgot Sjömans provokativa, delvis dokumentära Jag är nyfiken - gul och Jag är nyfiken - blå, 1967-68. Dessförinnan var Wester fotoassistent och B-foto på en rad SF-filmer under tidigt 1960-tal, bl. a. tre Bergman-filmer. Efter Sjömans filmer blev det mest reklam- och beställningsfilm.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?