Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Barn- och vuxenskådespelare, regissör. Född Hans Tage Stefan Larsson i Hässelby, Stockholm. Han är arbetarson från Tensta i Stockholms norra förorter som förutom en kort period vid Calle Flygare inte har någon formell skådespelarutbildning. Under tonåren lärde han sig genom statistjobb på Dramaten i några Ingmar Bergmanuppsättningar och tack vare detta fick han också arbeta som regiassistent. Han sökte till Scenskolan men kom aldrig in. Trots det fick han efter några smärre tv-roller först en stor roll i SF:s jubileumsepos 1939 och sedan i tv-serien...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Barn- och vuxenskådespelare, regissör. Född Hans Tage Stefan Larsson i Hässelby, Stockholm.

Han är arbetarson från Tensta i Stockholms norra förorter som förutom en kort period vid Calle Flygare inte har någon formell skådespelarutbildning. Under tonåren lärde han sig genom statistjobb på Dramaten i några Ingmar Bergmanuppsättningar och tack vare detta fick han också arbeta som regiassistent. Han sökte till Scenskolan men kom aldrig in. Trots det fick han efter några smärre tv-roller först en stor roll i SF:s jubileumsepos 1939 och sedan i tv-serien Storstad (1990-1991).

Så småningom kom han i kontakt med Teater Galeasen och Rickard Günther, där han spelade 1993-1995 och detta har fungerat som hans teaterskola. Därefter har han även blivit regissör med en uppmärksammad debut 1997 i Lars Noréns pjäs Rumäner på Teater Plaza och vidare svarat för några uppsättningar på Dramaten. Hans skådespelarinsatser i film och tv har varit ganska sparsmakade genom åren. Det magra, rätt intensiva ansiktet har varit användbart i många olika sammanhang. På Galeasen fick han och kamraten Mikael Persbrant spela trasiga och revanschlystna arbetargrabbbar och något i samma stil var hans roll som ung kommunist i filmeposet 1939 . Men rollen som en mer sympatiskt tecknad överklassyuppie i långserien Storstad var något annorlunda och gjorde honom också mer känd för en större tittarskara. Det är dock en roll som han senare sett tillbaka på med mer blandade känslor.

Han är sambo med skådespelerskan Jacqueline Ramel.

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?