Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer från ca 1965). Född Hans Folke Welin i Danderyd.-Hans Welin fick sin utbildning på Filminstitutets filmskola 1966-1968 och sen följde några år som B-fotograf. Första mer uppmärksammade filmen som A-fotograf var Pelle Berglunds Ture Sventon – privatdetektiv, 1972. Fram till 2010 blev det sedan närmare 70 filmer, såväl långfilmer, som kortfilmer och tv-filmer. Där fäster man sig främst vid att han arbetat med påfallande många...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer från ca 1965). Född Hans Folke Welin i Danderyd.

-

Hans Welin fick sin utbildning på Filminstitutets filmskola 1966-1968 och sen följde några år som B-fotograf. Första mer uppmärksammade filmen som A-fotograf var Pelle Berglunds Ture Sventon – privatdetektiv, 1972. Fram till 2010 blev det sedan närmare 70 filmer, såväl långfilmer, som kortfilmer och tv-filmer. Där fäster man sig främst vid att han arbetat med påfallande många kvinnliga regissörer. Han har signerat alla Marianne Ahrnes filmer 1974-1997, två av Suzanne Ostens, Mamma och Bröderna Mozart, 1987, Carin Mannheimers Rika barn, leka bäst, 1997, samt hennes tv-serie Solbacken, Avd. E, 2003. En trygg och följsam fotograf utan personligt avtryck.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

Manus
Foto
Klippning
Roll
Medproducent
B-foto
Stillbildsfoto
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?