Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf, B-fotograf, kameraoperatör (filmer från 1966). Född Rolf Tage Lindström i Solna.-Rolf Lindström var B-foto på Bo Widerbergs Heja Roland, 1966, där Jörgen Persson var A-fotograf. Tycke och vänskap uppstod. Rolf blev Jörgens ständige vapendragare i nästan 30 år. De i Cannes Guldpalmsbelönade Bille Augustfilmerna Pelle Erövraren, 1987, och Den goda viljan, 1992, blev deras sista samarbete.Lindström fortsatte nu som A-fotograf,...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf, B-fotograf, kameraoperatör (filmer från 1966). Född Rolf Tage Lindström i Solna.

-

Rolf Lindström var B-foto på Bo Widerbergs Heja Roland, 1966, där Jörgen Persson var A-fotograf. Tycke och vänskap uppstod. Rolf blev Jörgens ständige vapendragare i nästan 30 år. De i Cannes Guldpalmsbelönade Bille Augustfilmerna Pelle Erövraren, 1987, och Den goda viljan, 1992, blev deras sista samarbete.

Lindström fortsatte nu som A-fotograf, mestadels på tv, och redan året därpå belönades Rolf med Sveriges Filmfotografers pris, Årets Filmbana, för tv-serien Blueprint. Men det blev också några långfilmer, bl.a. Catti Edfeldts Sixten, 1994,  Peter Schildts Tusen gånger starkare, 2010, samt Beck-filmer och andra thrillers.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Filmbana Stockholm 1993
Arbetshästen Stockholm 1987

Insatser

Foto
Kameraoperatör
B-foto
Stillbildsfoto
Biträdande fotograf
Kameraman
Fotoassistent

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?