Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Eva Gun Monica Nordquist i Bromma, Stockholm. Död i Nacka.Hon blev först uppmärksammad vid Vecko-Revyns Fröken Sverigetävling 1958 där hon kom 2:a och därmed också fick vara med i Miss Europa-tävlingen. Därefter kom hon att under en tid arbeta som mannekäng för Kim Söderlund och utbildade sig sedan 1963-1966 vid Scenskolan i Göteborg efter studier vid Calle Flygares teaterskola och privatlektioner för Sif Ruud. Efter elevskolan var hon under ett par år vid Upsala stadsteater och var därefter varit mestadels verksam som frilans. Hon var...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Eva Gun Monica Nordquist i Bromma, Stockholm. Död i Nacka.

Hon blev först uppmärksammad vid Vecko-Revyns Fröken Sverigetävling 1958 där hon kom 2:a och därmed också fick vara med i Miss Europa-tävlingen. Därefter kom hon att under en tid arbeta som mannekäng för Kim Söderlund och utbildade sig sedan 1963-1966 vid Scenskolan i Göteborg efter studier vid Calle Flygares teaterskola och privatlektioner för Sif Ruud. Efter elevskolan var hon under ett par år vid Upsala stadsteater och var därefter varit mestadels verksam som frilans. Hon var mest uppmärksammad under 1970-talet då hon bl.a. hade en större roll som mamman i TV-serien Den vita stenen (1973), som famaceuten i Jolos beredskapsserie Någonstans i Sverige (1973) och senare som Madickens mamma i TV-serien och filmen Madicken (1979) och Du är inte klok Madicken (1979).

P O Qvist (2004, redigerad 2017-07-11)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?