Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Filmkonsulent
Producent
Visa alla filmer

Beskrivning

Regissör (filmer 1965 och 1973), B-fotograf (film 1960), stillbildsfotograf (filmer 1967-1975), producent (filmer från 1991), filmkonsulent. Född i Katarina församling, Stockholm.Bo-Erik Gyberg fick 1965 anställning som assistentfotograf vid Filmstaden i Råsunda. Han var senare stillbildsfotograf bl.a. vid Ingmar Bergmans filmer Beröringen och Viskningar och rop. Senare har han även arbetat med beställningsfilm, reklamfilm, musikvideo och fria kort- och dokumentärfilmer. Han har också varit filmkonsulent vid Svenska Filminstitutet och rektor för...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Regissör (filmer 1965 och 1973), B-fotograf (film 1960), stillbildsfotograf (filmer 1967-1975), producent (filmer från 1991), filmkonsulent. Född i Katarina församling, Stockholm.

Bo-Erik Gyberg fick 1965 anställning som assistentfotograf vid Filmstaden i Råsunda. Han var senare stillbildsfotograf bl.a. vid Ingmar Bergmans filmer Beröringen och Viskningar och rop. Senare har han även arbetat med beställningsfilm, reklamfilm, musikvideo och fria kort- och dokumentärfilmer. Han har också varit filmkonsulent vid Svenska Filminstitutet och rektor för Högskolan för fotografi och film vid Göteborgs universitet. Han är nu (2008) rektor för Nyckelviksskolan på Lidingö.

Ulf Larsson (2008)

Insatser

Regi
Manus
Producent
Foto
Klippning
Ansvarig utgivare
Filmkonsulent
B-foto
Stillbildsfoto
Textförfattare

Musikstycken

Kompositör

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?