Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf och regissör. Född Bengt Anders Petter Davidsson i Hedvig Eleonora församling, Stockholm.-Petter Davidson fick sin utbildning på Filminstitutets filmskola 1967-1969 och gjorde sig bemärkt med Lars Forsbergs Jänken, 1970, som i huvudsak var en filmskoleproduktion. De följande femton åren fotograferade han ett 20-tal filmer bl.a. Stig Björkmans Den vita väggen, 1975, Birgitta Svenssons Mackan, 1977, och Ulf Andrées tv-serie Katitzi, 1979. Publikt...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf och regissör. Född Bengt Anders Petter Davidsson i Hedvig Eleonora församling, Stockholm.

-

Petter Davidson fick sin utbildning på Filminstitutets filmskola 1967-1969 och gjorde sig bemärkt med Lars Forsbergs Jänken, 1970, som i huvudsak var en filmskoleproduktion. De följande femton åren fotograferade han ett 20-tal filmer bl.a. Stig Björkmans Den vita väggen, 1975, Birgitta Svenssons Mackan, 1977, och Ulf Andrées tv-serie Katitzi, 1979. Publikt framgångsrika blev ett par av hans sista filmer, Hans Ivebergs Gösta Kanal, 1981 och Gräsänklingar 1982.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?