Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Alternativnamn
Roll

Beskrivning

Skådespelerska. Född Elin Elisabet Nordkvist i Lidingö. Hon växte upp på Hammarbyhöjden i södra Stockholm. När hon uppträdde i tv-programmet Titta får ni se blev hon erbjuden att vara med i filmserierna Alla vi barn i Bullerbyn (1960) och Bara roligt i Bullerbyn (1961). Som kuriosa kan nämnas att hon 1987 var med i nyinspelningen Mer om oss barn i Bullerbyn men nu i en vuxenroll. Under resten av 1960-talet deltog hon i Vår Teaters barnteaterverksamhet. Hon studerade hos Inge Waern i tre år och har sedan mest kommit att förknippas...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska. Född Elin Elisabet Nordkvist i Lidingö.

Hon växte upp på Hammarbyhöjden i södra Stockholm. När hon uppträdde i tv-programmet Titta får ni se blev hon erbjuden att vara med i filmserierna Alla vi barn i Bullerbyn (1960) och Bara roligt i Bullerbyn (1961). Som kuriosa kan nämnas att hon 1987 var med i nyinspelningen Mer om oss barn i Bullerbyn men nu i en vuxenroll. Under resten av 1960-talet deltog hon i Vår Teaters barnteaterverksamhet. Hon studerade hos Inge Waern i tre år och har sedan mest kommit att förknippas med Fria Proteaterns verksamhet allt sedan 1974 till det att gruppen upphörde 1990. Några av deras föreställningar där hon medverkade kom att göras för tv som Mäster Palm lever om (1976), Tummen (1978) och Med tvättad hals (1985). Hos Fria Pro var hon en av de tongivande medlemmarna som t.ex. i en av gruppen största succéer Sånger av Vysotskij (1986). Bland hennes större tv-roller kan nämnas som rar mamma i serien Goda grannar (1987) och som pepparkaksgumma i adventskalendern Julens hjältar (1999). Hon vill, som hon själv uttryckt det, med sitt spel uttrycka både känsla och engagemang.

Hon är gift med skådespelaren Tomas Bolme.

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?