Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Fotograf. Född Arne Gunnar Anders Karlsson i Bunge, Gotland.Arne Carlsson är uppvuxen på Fårö där Ingmar Bergman också arbetade och levde i många år. Första uppdraget som stillbildsfotograf för Bergman var Höstsonaten 1978 och det sista blev tv-inspelningen av Larmar och gör sig till 1997. Däremellan blev det både filmuppdrag och stillbildsfotografering. Det mest omfattande stillbildsuppdraget var arbetet med Fanny och Alexander. Sista uppdraget med Ingmar Bergman blev en bakomfilm om inspelningen av Saraband 2003. Arne Carlsson...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Fotograf. Född Arne Gunnar Anders Karlsson i Bunge, Gotland.

Arne Carlsson är uppvuxen på Fårö där Ingmar Bergman också arbetade och levde i många år. Första uppdraget som stillbildsfotograf för Bergman var Höstsonaten 1978 och det sista blev tv-inspelningen av Larmar och gör sig till 1997. Däremellan blev det både filmuppdrag och stillbildsfotografering. Det mest omfattande stillbildsuppdraget var arbetet med Fanny och Alexander. Sista uppdraget med Ingmar Bergman blev en bakomfilm om inspelningen av Saraband 2003. Arne Carlsson filmade också den dokumentär om Bergman i tre delar som Marie Nyreröd/SVT producerade samma år.

Ulf Larsson (2008)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?