Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Utmärkelser

Beskrivning

Skådespelerska (filmroller från 1975). Född Ingrid Chatarina Larsson i Storkyrkoförsamlingen, Stockholm. Hon är dotter till skådespelaren och artisten Egon Larsson och sångerskan Gun Larsson och gjorde sin debut tillsammans med sin far på Lisebergsteatern 1964 i Far i luften. Hon genomgick Scenskolan i Malmö 1967-70 och var sedan vid Stockholms stadsteater 1970-76 och senare vid Skånska teatern och även vid Unga Klara. Hon var länge ganska anonym men blev desto mer uppmärksammad genom sin roll i tv-serien S:t Mikael (1998 och 1999), där hon var den...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska (filmroller från 1975). Född Ingrid Chatarina Larsson i Storkyrkoförsamlingen, Stockholm.

Hon är dotter till skådespelaren och artisten Egon Larsson och sångerskan Gun Larsson och gjorde sin debut tillsammans med sin far på Lisebergsteatern 1964 i Far i luften. Hon genomgick Scenskolan i Malmö 1967-70 och var sedan vid Stockholms stadsteater 1970-76 och senare vid Skånska teatern och även vid Unga Klara. Hon var länge ganska anonym men blev desto mer uppmärksammad genom sin roll i tv-serien S:t Mikael (1998 och 1999), där hon var den trygga och moderliga mottagningssköterskan, spelad med mycket små men effektiva medel. Under 2000-talet sågs hon bl. a i rollen som polischef Lisa Holgersson i filmsviten om Henning Mankells kriminalkommisarie Kurt Wallander. Hon har även arbetat som lärare på Scenskolan i Stockholm. Nominerades till Guldbagge för bästa biroll i filmen Nu är pappa trött igen (1996). 1979 erhöll hon Teaterförbundets Daniel Engdahlstipendium. 

P O Qvist (2004), redigerad 2013-11-11

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 1997 Bästa kvinnliga biroll Nu är pappa trött igen

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?